Crna Gora će zaštititi “Durmitorski med”

Podijeli

Izvanredan kvalitet meda kojeg imamo u Crnoj Gori, zahvaljujući bogatstvu medonosnog bilja, dobra je polazna osnova za postizanje konkuretnosti. To je prednost koju moramo iskoristiti. Potrebno je da dalje radimo na podizanju standarda kvaliteta i bezbjednosti pčelinjih proizvoda, brendiranju, marketingu, kako bi poboljšali plasman, posebno kroz turizam, gdje kvalitet i specifičnost našeg meda može dobiti najbolju valorizaciju, kazao je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović.

U posljednjih desetak godina sektor pčelarstva u Crnoj Gori je značajno napredovao zahvaljujući podršci Vlade i Ministarstva poljoprivrede.

“Danas, sa pravom, možemo da kažemo da je sektor pčelarstva postao jedan od sektora u crnogorskoj poljoprivredi, koji doprinosi rastu konkuretnosti i prepoznatljivosti naše poljoprivredne proizvodnje, zasnovanom na kvalitetu, a posebno kroz doprinos turističkoj valorizaciji domaće gastronomske ponude”, kazao je Simović u intervjuu za časopis Pčelarstvo, prenosi CdM.

Ostvareni napredak, ističe on, nije samo rezultat podrške Vlade i Ministarstva poljoprivrede, već zajedničkog rada i odlične saradnje sa vrijednim pčelarima i udruženjima pčelara, na čelu sa Savezom.