Skijališta spremno dočekuju skijašku sezonu

Podijeli
Većina hotela u Crnoj Gori je za novogodišnje i božićne praznike bukirana, a svi crnogorski ski-centri su spremni da dočekaju sezonu, saopštila je direktorica Nacionalne turističke organizacije NTO, Željka Radak-Kukavičić.
 
“Ove godine osim skijališta Savin kuk i Javorovača na Žabljaku, Kolašin 1450 i Vučje kod Nikšića, za turiste će biti spremni i skijališta Lokve u Beranama i Hajla na Turjaku u Rožajama”, kazala je Radak-Kukavičić za Pobjedu.

Zahvaljujući sniježnim padavinama, kako je navela, domaći i strani turisti su već u zimskim centrima.

Radak-Kukavičić je kazala da će ski-centri ponuditi pristupačne cijene u odnosu na konkurentna skijališta u regionu.

“Na osnovu informacija sa kojima raspolažemo od privrede i lokalnih turističkih organizacija, svi crnogorski ski-centri spremno dočekuju turističku sezonu. Sve staze i infrastruktura na skijalištima su u završnoj fazi. Crnogorski ski-centri formirali su cijene usluga koje su i ove godine pristupačne, pa su u smislu ponude i odnosa cijene i kvaliteta konkurentni u odnosu na regionalne ski-centre”, smatra Radak-Kukavičić.

Ona je rekla da su osim domaćih gostiju organizovane ture najavljene i iz susjednih država, a očekuje se i određen broj turista iz evropskih zemalja.

”U Kolašinu trenutno borave gosti iz Albanije, Velike Britanije, Italije, Njemačke kao i gosti iz skandinavskih zemalja, a nakon novogodišnjih i božićnih praznika dolaze gosti i iz Francuske”, kazala je Radak Kukavičić.

 

Oni će, kako je dodala, boraviti u Kolašinu u rotacijama na sedam dana, a planirano je da grupe dolaze sve do kraja marta naredne godine.

Nova sezona, kako je saopštila Radak-Kukavičić, donosi poboljšan kvalitet ponude i usluga u svim segmentima turizma.

“U Kolašinu je prethodne zime otvoren prvi brendirani hotel na sjeveru, Four points by Sheraton. Takav nivo hotela povlači za sobom i goste čiji su odabir destinacije na kojima se ti hoteli nalaze. O interesovanju gostiju za ovaj hotel najbolje govori podatak da je za period katoličkog Božića već rasprodat, a dobar buking najavljen je i tokom cijele zimske sezone”, navela je Radak-Kukavičić.

Noviteti u ponudi su, kako je navela, i dva avanturistička parka u zimskim ski-centrima.

“Pored avanturističkog parka u centru Kolašina koji je od protekle ljetnje sezone otvoren za posjetioce, u ski centru Savin kuk otvoren je još jedan avanturistički park sa pratećimparkingom urađenim za ovu namjenu. Oba parka radiće tokom cijele godine, a ovakvi sadržaji doprinose atraktivnosti ski-centara i kvalitetu ponude, kako tokom ljetnje tako i tokom zimske sezone”, smatra Radak-Kukavičić.

Zimsku sezonu, prema njenim riječima, karakteriše kasniji buking u odnosu na ljetnju upravo zbog toga što se turisti upravljaju prema vremenskim uslovima.

U narednom periodu NTO svoje aktivnosti usmjerava na intenzivnu promociju ponude novogodišnjih aranžmana i zimskih centara na domaćem i tržištu regiona.