Wild Beauty Awards 2017: Statisov “Maestral” hotel godine

Podijeli

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, održana je 13. dodjela godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Awards 2017“ u hotelu „Hilton“ u Podgorici.

Dodjeli ovog prestižnog nacionalnog priznanja prisustvovali su Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović, predstavnici diplomatskog kora i brojne zvanice iz sektora turizma, kulturnog i javnog života.

Imajući u vidu predloge komisije za dodjelu nagrada koju čine predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, lokalnih turističkih organizacija, kao i predloge zainteresovane javnosti prikupljene putem on line upitnika, odluku o kategorijama i nagrađenima donio je Žiri za dodjelu “Wild Beauty Awards 2017” kojim je predsjedavao Damir Davidović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, a članovi su bili: Željka Radak Kukavičić, direktorica NTOCG, profesor dr Ivo Županović,  Zoja Đurović, direktorica srednje muzičke škole „Vasa Pavić“, Slađana Šoć, šefica kuhinje hotela „Hilton Podgorica“, Bojana Popović, sportistkinja, Sanja Golubović,  urednica i novinarka, Dejan Davidović, ugostitelj i Emil Kukalj menadžer u NTOCG.

Ovom prilikom dodijeljeno je ukupno 6 nagrada i 2 priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude u 2017. godini.

Dodjela prestižnog nacionalnog priznanja WBA ustanovljena je 2005. godine u pravcu podsticanja i afirmacije sektora turizma, unaprijeđenja kvaliteta, promocije i konkurencije, kreiranja i prepoznavanja turističkih vrijednosti, a slijedeći strateško opredjeljenje za stvaranje održivog i prepoznatljivog turističkog proizvoda Crne Gore, čija je osnovna premisa kvalitet na svim nivoima turističke ponude.

Uručene su pohvale, skulpture i plakete “Lovćen“ (autora docenta Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju Nenada Šoškića i docenta za grafički dizajn na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju Ane Matić).

Dobitnici “Wild Beauty Awards 2017” su:  

  1. Najbolji hotel u 2017 godini – Hotel „Maestral Resort&Casino“ – Pržno, Budva
  2. Najbolji mali hotel u 2017 godini – Hotel „Majestic“, Budva, Kompanija „INC“ DOO Budva
  3. Najbolja plaža u 2017 godini – Plaža „Lučice“, Petrovac, Budva, Kompanija „Pester Co.“ DOO Budva
  4. Najbolji restoran u 2017 godini – Restoranu „Per Sempre“, Podgorica, Kompanija „Per Sempre“ DOO Podgorica
  5. Nagrada za unaprijeđenje turističke ponude u 2017 godini – Lokalna turistička organizacija  Bar
  6. Nagrada za najbolji turistički proizvod u 2017 godini – Tura „Sankama od Kolašina do Žabljaka“, Kompanija  „Explorer“ DOO, Kolašin

Priznanja :

  1. Kategorija Manifestacija: Manifestacija „Od Božića do Božića“, NVU Karampana i  Lokalna turistička organizacija Kotor
  2. Kategorija Festival: „Međunarodni festival klapa Perast“ – NVO Međunarodni festival klapa Perast.

Ove godine, po prvi put Nacionalna turistička organizacija Crne Gore dodijelila je i posebno priznanje za doprinos u oblasti obrazovanja u turizmu i unaprijeđenju regionalne saradnje profesoru dr Slobodanu Unkoviću iz Beograda, koji je i ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za doprinos razvoja turizma u svetu, njegov održivi razvoj i obrazovanje kadrova u turizmu.