Deloitte vjeruje u budućnost Montenegro Airlinesa

Podijeli

Montenegro Airlines (MA), prema preliminarnim rezultatima revizorske kuće Deloitte, ima perspektivu i u srednjem roku neće biti opterećenje za državu, već će davati budžetu uz nemjerljive doprinose razvoju turizma i ekonomije, saopštili su predstavnici Ministarstva finansija.

Ministar finansija, Darko Radunović, kazao je na sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, da je Vlada angažovala revizorsku kuću da procijeni perspektivu avio kompanije.

“Upravo završavaju prve nalaze i prave prve preporuke. Sazrelo je vrijeme da stvorimo uslove da napravimo MA kompanijom koja je održiva, koja neće biti na teretu budžeta. Sad je faza u kojoj ćemo utvrditi naredni set koraka”, rekao je Radunović, prenosi Pobjeda.

Odbor je podržao rebalans budžeta za ovu godinu od 9,8 miliona eura, od čega je 5,2 miliona dato MA za plaćanje dijela računa.

Radunović je naveo da nacionalni avioprevoznik nije korisnik nikavih subvencija, ni po dovezenom putniku, ni u unutrašnjem saobraćaju, i dodao da je to dozvoljeno po evropskim direktivama.