Mercator počinje monetizaciju nekretnina, na prodaju i veliki trgovački centar u Beogradu

Podijeli

Projekt monetizacije Mercatorovih nekretnina započeo je po hitnom potupku. Pred prodajom je veliki trgovački centar Mercator u Beogradu.

Srpski mediji prenose da MPC grupa u vlasništvu Petra Matića kupuje tržni centar Mercator Beograd. Mercator centar Beograd je jedan od prvih tržnih centara u Beogradu sa površinom od oko 22.000 metara kvadratnih i gotovo 70 lokala. Otvoren je 2002. godine, a rekonstruiran 2012.

MPC grupa poznata je po gradnji i upravljanju nekretninama. Između ostalih upravljaju Ušće Shopping Centrom, Immo Outlet Centrom, poslovnim prostorima u užem centru Beograda (H&M, stambeni objekat Oaza), kao i sa još nekoliko tržnih centara u Srbiji.

Mercatorova uprava objavila je nedavno da je pokrenula proces monetizacije svojih trgovačkih centara od čega očekuje dobiti oko 320 miliona eura.

Planom monetizacije, u kojemu sudjeluju i vanjski savjetnici, predviđena je prodaja pa potom uzimanje u najam i nekih od najvećih trgovačkih centara.

Istovremeno, danas će se dogoditi jedan od prelomnih događaja u Agrokorovoj agoniji. Vanredni povjerenik hrvatske vlade za Agrokor Ante Ramljak predstavit će prijedlog za otplatu dospjelih dugova. Prijedlog će u narednim mjesecima slijediti pregovori, a očekuje se da će konačni dogovor s povjeriocima biti zaključen na proljeće 2018. godine.

Nestrpljivi Agrokorovi vjerovnici prije nekoliko dana osnovali su Udruženje dobavljača Agrokora čiji je predsjednik prvi čovjek Podravke s namjerom da igraju aktivnu ulogu u ovom procesu.