Alter Modusu kredit od pet miliona eura

Podijeli

Evropski Fond za Jugoistočnu Evropu (EFSE) nastavio je dugogodišnje partnerstvo sa MFI Alter Modusom odobravanjem kredita u iznosu od pet miliona eura, u cilju pružanja podrške i podsticanja razvoja mikro i malih preduzeća u Crnoj Gori.

Alter Modus je vodeća mikrofinansijska institucija u Crnoj Gori sa gustom mrežom od 15 poslovnica koje pokrivaju sve regione u državi. Posebno se zalaže za razvoj mikro i malih preduzeća u urbanim i polu-urbanim područjima koja bi inače imala vrlo ograničen pristup finansiranju. Novi kredit će podržati Alter Modus u širenju misije EFSE-a za podsticanje ekonomskog rasta i razvoja.

„Alter Modus ne samo da primjenjuje najbolje standarde u industriji već je i institucija koja je zaista posvećena EFSE-ovim vrijednostima. Ova investicija će dodatno ojačati naš odnos sa ovim vrijednim partnerom“ saopštio je Christoph Tiskens predsjednik Borda direktora EFSE-a.

„Ponosni smo što nastavljamo našu saradnju sa EFSE-om. Ujendo, svjesni smo koliko su za jednu privredu važna mikro i mala preduzeća, te samim tim težimo da im omogućimo pristup finansijskoj podršci kako bi se olakšao njihov razvoj“, kazala je Ana Kentera, izvršna direktorica Alter Modusa.