Balkan ima svoj elektronski sajam: Prošetajte virtuelnim štandovima i predstavite svoju ponudu

Podijeli

InfoGepard je novi projekat u oblasti elektronskog poslovanja, namjenjen razvoju i poboljšanju plasmana proizvoda, usluga i informacija, kako na lokalnom tako i na globalnom nivou.

Projekat nije tu da bi samo poslovnim subjektima, tj pravnim licima (firmama, radnjama, udruženjima, organizacijama itd.) unaprijedio poslovanje, već je tu da bi i klijentima, kupcima, članovima tj. fizičkim licima, omogućio da, na što lakši i brži način, dođu do željenih proizvoda, usluga ili informacija koje su im potrebne i bitne.

Projekat je zamišljen tako da izgleda kao jedan svjetski elektronski sajam privrede, koji traje cijelu godinu i obuhvata sve privredne djelatnosti.

“Radi se o web sajtu koji je iz oblasti elektronskog poslovanja, namjenjen poboljšanju plasmana roba i usluga, kako na lokanom tako i na globalnom tržištu. Sajt je zamišljen kao elektronski sajam privrede, koji traje cijelu godinu, obuhvata sve privredne djelatnosti i na globalnom je nivo. Postoje dva profila, jedan je profil izlagača (to su pravna lica) i profil posjetilaca (to je profil fizičkih lica)”, saopšteno nam je iz banjalučke kompanije Havrex, koja je nosilac projekta.

Izlagači na svoj e-štand (profil) mogu da izlože sve svoje proizvode, usluge, brošure i kataloge (za pdf dokumenta), franšize, certifikate, licence, nagrade, priznanja, da napisu o sebi i kontakt podatke, promo video snimke itd.

“Preko vašeg e-Štanda, kao izlagača, dostupna je e-trgovina, tj sve svoje proizvode i usluge možete da prodajete i rezervišete preko našeg sajta, tačnije Vašeg e-štanda. Plaćanje ne ide preko našeg sajta, ali kad posjetilac nešto kod Vas kupi ili rezerviše i Vi odobrite tu kupovinu ili rezervaciju preko e-Naloga, posjetilac od Vas dobije instrukcije za uplatu i odlučuje kako će platiti. Ako koristi e-bankarstvo koje mu nudi njegova banka, može tako da plati ili da ode u banku i uplati lično, a isto tako na e-nalogu posjetilac može da kaže da će da plati pouzećem, ako Vi dostavljate proizvode svojom dostavom ili putem brzih pošta i tako plati. Ili jednostavno da rezerviše proizvod i dođe lično kod Vas i kupi proizvod”, pojasnili su iz kompanije.

Takođe Vam je, kao izlagaču dostupna opcija infoPult, EPP, anketa i share opcija za dijeljenje na svim društvenim mrežama i chat aplikacija.

“Na infopultu vidite koji posjetilac Vas je počeo pratiti i ko je sve i kad posjetio Vaš e-štand. Epp je opcija koja Vam omogućava da svojim posjetiocima-pratiocima (oni koji prate Vaš profil) šaljete reklamni materijal, obavještenja o akcijskim cijenama, novim proizvodima, učešćima na ‘pravim’ sajmovima itd a kroz anketu od svojih pratilaca možete dobiti povratne informacije o nečemu što Vas zanima, a vezano je za Vaše poslovanje”, kažu iz Havrexa..

Sve opcije koje su dostupne izlagačima, u kojem paketu su i po kojoj cijeni su, možete da pogledate našem sajtu infoGepard.com u podnožiju stranice na linku “Cijene i paketi”. Ili jednostavno kliknite ovdje.

Sajt je otvorenog tipa, što znači da svi mogu pregledati i pretraživati, s tim da registrovani posjetioci imaju dodatne opcije na raspolaganju, kao što su praćenje izlagača, slanje e-upita na koji izlagač može da odgovori, zatim kupovanje i rezervisanje proizvoda i usluga, dobijanje epp-a i anketa, ocjenjevanje proizvoda i usluga jednom do pet zvjezdica itd.

“Posjetiocima su dostupne tri pretrage: pretraga po lokaciji i ključnim riječima, pretraga po lokaciji i djelatnostima i pretraga proizvoda i usluga koji se takođe po lokaciji mogu pretraživati. Što znači da Vaš e-štand (profil) posjetilac može da nađe u samo dva tri klika. Izuzetno brza i precizna pretraga, isto je i sa Vašim proizvodima ili uslugama”, ističu iz kompanije.

Šta je cilj i smisao sajta infoGepard.com, e-sajma?

Cilj je da se posjetiocima uštedi vrijeme i novac, a izlagačima da što lakše i brže budu dostupni svojim potencijalnim kupcima i na taj način lakše i brže prodaju svoje proizvode i usluge.

Ujedno kao izlagač na infoGepardu, nemate skupa i komplikovana podešavanja kao sto su SEO, content marketing, stalna plaćanja objava da bi vas vidjeli, jednostavno podešavanje koje i sami možete urediti, nemate procenat na promet, lako i brzo kačenje proizvoda i usluga itd.

U pitanju je namjenski sajt za savremeno poslovanje, što znači da nema statusa, slika, video klipova i drugih objava fizičkih lica koje Vas zatrpavaju i tako umanjuju Vašu vidljivost na pretrazi.