Beograđane novogodišnja jelka košta 83.000 eura

Podijeli

Beograd će za doček 2018. godine imati jednu od najskupljih novogodišnjih jelki na svijetu, koju građani plaćaju 83.000 eura i koja je postavljena tri dana prije nego što je donijeta odluka o dodjeli ugovora, prenosi Pištaljka.

Skupocjenu jelku je kupio Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima grada Beograda od firme “Keep light”, od koje grad godinama unazad pazari prazničnu rasvjetu.

I dok se prirodna jelka, norveška omorika visoka najmanje 20 metara ispred Centra “Rokfeler” u Njujorku bez ukrasa plaća 25.000 dolara, u Beogradu je vještačka jelka visoka 18 metara ukrašena bijelim lančanicama sa 200 crvenih plastičnih ukrasa i 40 ukrasnih plišanih crveno-zlatnih mašni plaćena četiri puta više.

Jelka u Beogradu, koja je sa PDV-om koštala skoro 10 miliona dinara, skuplja je i od najskuplje jelke na svijetu koja se nalazi u luksuznom hotelu “Emirates Palace” (Palata Emirata), koja bez ukrasa košta 10.000 dolara. Sa ukrasima od dijamanata i zlata ova jelka košta 11 miliona dolara.