Panasonic u Zagrebu otvorio regionalni centar za trening

Podijeli
Zagrebačka podružnica japanske kompanije Panasonic odnedavno posluje u novim kancelarijama smještenim na adresi Brune Bušića 27 u Zagrebu. U sklopu novootvorene poslovnice opremljen je i potpuno novi trening centar.

Radi se o centru za obuku na Panasonicovim uređajima za grijanje i hlađenje (klimatizaciju). Na 70 kvadratnih metara montirani su pravi uređaji i njihova instalacija izvedena je kao u stvarnosti.

Uređaji su koncipirani u dvije osnovne cjeline:

1) Dizalice topline vazduh-voda Aquarea za kućnu primjenu

2) Dizalice topline vazduh-vazduh (sistemi VRF za profesionalnu primjenu).

Obje tehničke cjeline imaju zasebne upravljačke module. Moguće je simulirati gotovo sve situacije u radu uređaja i najčešće greške, prenosi Tportal.

Obuka je predviđena za mašinske projektante, Panasonicove servisne i prodajne partnere te instalatere grijanja i klimatizacije. Za svaku od ovih grupa polaznika predviđen je odgovarajući nivo predavanja i vježbi.

Ovo je prvi takav trening centar u Hrvatskoj, ali je regionalnog karaktera: uz tu državu, pokriva i Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Trening centar je otvorio Keiji Takiguchi, japanski ambasador u Hrvatskoj, koji je naglasio važnost ekonomske saradnje te podsjetio na to da se sljedeće godine obilježava stota godišnjica osnivanja Panasonica.

“Centar je otvoren svaki radni dan. Pozivamo partnere da, uz prethodnu najavu, dođu kada god im je potreban”,  rekao je Dominik Jakus, prodajni predstavnik Panasonic Adria.

“Ideja o otvaranju novog trening centra potekla je od naših kolega iz Hrvatske koji su je u kratkom roku i uspješno realizovali. Vjerujem da će zahvaljujući njihovom trudu naša saradnja s partnerima nakon ovoga postati još bolja,” rekao je Tamas Kozak, vođa Panasonica za jugoistočnu Evropu.