Uskoro ćemo mi plaćati bankama štednju, umjesto one nama

Podijeli

Mogućnost uvođenja negativnih kamatnih stopa na depozite u narednom periodu ne bi trebalo isključivati jer je to već neko vrijeme naša realnost, saopštio je izvršni direktor NLB Montenegrobanke zadužen za prodaju i inovacije Dino Redžepagić.

On je istakao da su, u uslovima povećane likvidnosti, sve veće evropske komercijalne banke, kao i centralna, već uvele negativne kamatne stope.

“Stoga se taj trend može nastaviti, ukoliko ne dođe do bitnijih promjena na evropskom finansijskom tržištu”, rekao je Redžepagić agenciji Mina-biznis.

NLB naplaćuje štednju veću od dva miliona

U prošloj godini se, kako je ukazao, osjetio trend rasta potražnje za kreditima, pa je ukupno kreditno zaduženja građana na kraju novembra iznosilo više od 175 miliona eura.

“Kamatne stope u kontinuitetu imaju trend pada i na istorijskom su minimumu kada je naše tržište u pitanju, a na budući trend uticaće prvenstveno kretanja na međunarodnim tržištima i kreditni rejting Crne Gore”, smatra Redžepagić.

Prema njegovim riječima, dobit NLB Montenegrobanke u prošloj godini biće veća od pet miliona eura, što je u skladu sa planovima.