Hiljade Slovenaca će tužiti Folksvagen zbog prevare

Touareg (netcarshow.com)

Slovenačko udruženje za prava potrošača prikupilo je oko 6.200 prijava vlasnika Folksvagenovih vozila koji su odlučili da učestvuju u kolektivnoj tužbi evropskih potrošačkih organizacija protiv tog njemačkog proizvođača.

„Do sada dobijene prijave narednih nedjelja će provjeriti pravnici kako bi se utvrdilo da li je za sud potrebna dodatna dokumentacija i podaci“, objavilo je slovenačko udruženje.

Dodaje i da je podizanje tužbe vlasnika automobila protiv VW-a, preko Evropske potrošačke organizacije BEUC i američke advokatske kuće Hausfeld, planirano za kraj marta ove godine, javlja Tanjug.
 
VW je u svoja vozila s dizel motorima ugrađivao programsku opremu za lažiranje na testovima mjerenja emisije štetnih gasova.
 
Kampanja prikupljanja prijava vlasnika vozila koji su kupili VW-ova vozila sa softverom za lažiranje, vodila se i u Italiji, Španiji, Portugalu, Slovačkoj, Švajcarskoj i u Litvaniji.
 
U Sloveniji bi, prema procjenama, moglo biti čak 45.000 vlasnika VW-ovi vozila koji su oštećeni zbog ugrađenog softvera koji je omogućio da se na testiranju pokazuju manje količine štetnih gasova od stvarnih. 
januar 9, 2018 at 10:16 am