Beograd za novogodišnje praznike zaradio oko 30 miliona eura

Podijeli

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je tokom novogodišnjih praznika oko 130.000 turista posjetilo Beograd i da je grad od toga zaradio oko 30 miliona eura.

Vesić je za Radio-televiziju Srbije kazao da je godišnja zarada od turista oko 800 miliona eura i da se broj turista svake godine povećava za oko 20 odsto, prenosi Beta.

Prema njegovim riječima, turizam je za Beograd najznačajnija privredna grana.

“Živimo kao grad od turizma”, kazao je Vesić.

Govoreći o infrastrukturnim radovima u gradu, Vesić je kazao da se puštanje za saobraćaj treće trake na Brankovom mostu očekuje 12. februara, čime će saobraćaj na tom mostu potpuno biti normalizovan.

Vesić je kazao da će ove godine početi rekonstrukcija Trga republike, Nušićeve ulice, nastavak širenja pješačke zone, kao i rekonstrukcija Ulice kneza Miloša.

“Ove godine (u Kneza Miloša) očekuje nas rekonstrukcija trotoara, sljedeće godine gradićemo podzemni parking ispod cijele ulice”, kazao je Vesić.

Dodao je da uređenje očekuje cijeli potez od Ruzveltove do Kalemegdana i najavio raspisivanje tendera za tunel koji će povezati Savu i Dunav.

“Tunel će početi negdje kod sadašnje autobuske stanice u Savskoj i završavati se kod Pančevačkog mosta”, kazao je Vesić.