Samsung Galaxy S9 sve je bliže: Šta bi nam mogao donijeti

Podijeli

Nadolazeći flagship iz Samsunga sve je bliži službenoj objavi, a tehno insajderi već procjenjuju što bi nam mogao donijeti

Jedna od najuočljivijih karakteristika Samsung Galaxyja S9 koje smo vidjeli u nedavno otkrivenim informacijama je baterija. Uređaj je po tom pitanju isti kao njegov prethodnik. Zahvaljujući nedavnim informacijama koje su stigle iz brazilskog teleoperatera Anatel, o S9 i S9 Plus znamo više nego ikad do sad.

Sudeći prema sertifikatima koje je objavio SlashLeaks, Samsungov nadolazeći flagship ima iste baterije kao i njegovi prethodnici – S9 tako ima bateriju kapaciteta 3000 mAh, dok veći S9 Plus dolazi sa nešto jačom – 3500 mAh. Ove baterije su iste kao one u Galaxyju S8 i S8 Plus.

Noviteti iz Qualcomma

Ono što će igrati ključnu ulogu kod novih uređaja nijesu dramatične inovacije, već usavršavanje onoga što je već imamo. Novi procesor iz Qualcomma, Snapdragon 845 koji bi u SAD i Evropi trebalo da bude ugrađivan u S9 i S9 Plus do trideset je odsto energetski efikasniji od Snapdragona 835 koji se nalazi u trenutno aktuelnoj generaciji Galaxyja.

Povrh svega, Snapdragon 845 dovodi Quick Charge 4+ koji bi, piše Qualcomm trebao “vaš telefon napuniti do 50 odsto baterije u manje od 15 minuta”.

Koliko god ovo super zvučalo, potrebno je sve uzeti s malo rezerve. Više informacija im ćemo kada Samsung u februaru službeno predstavi S9 i S9 Plus.