Ovo su najplaćenje YouTube zvijezde u 2017.

Podijeli

YouTube je kroz relativno mladu istoriju uspio stvoriti cijeli niz velikih zvijezda, a neke od njih danas zarađuju miione i milione američkih dolara zahvaljujući bazi vjernih gledalaca. Uistinu, vrtoglava je zarada onih najboljih i motivacija je za sve koji razmišljaju upustiti se u YouTube „vode“ kako bi zarađivali za život, piše ICTbusiness.

Naravno, teško da će dostići spomenute na ovoj listi koja slijedi, ali ko zna… Dakle, Dan TDM (Daniel Middleton) kroz 12 mjeseci je uspio zaraditi čak 16,5 miliona dolara! Slijedi ga VanossGaming (Evan Fong) s 15,5 miliona dolara, zatim Dude Perfect s 14 miliona dolara, a odmah iz su s 12,5 miliona dolara zarade Markiplier (Mark Fischbach) i Logan Paul.

Veoma nisko za svoje pojmove našao se PewDiePie (Felix Kjellberg) sa zaradom od 12 miliona dolara, koja je i dalje nevjerovatna, ali imidž mu je narušen incidentima kroz posljednjih godinu do dvije pa se i zarada ponešto smanjila, ali ne toliko da bi se gubili živci.

Ispod njega je Jake Paul s 11 miliona dolara zarade, potom slijedi neuništiva ekipa Smosha s 11 miliona dolara zarade, Ryan ToysReview s takođe 11 miliona i na samom začelju onih deset ili više miliona zarade jest Lilly Singh. Ona na računu kroz 12 mjeseci ima 10,5 miliona dolara više…