Prodaja Huawei telefona u regionu porasla 20 odsto

Podijeli

Huawei Consumer Business Group objavila je prodajne rezultate za 2017. godinu koji pokazuju nastavak snažnog rasta, posebno u regionu srednje i istočne Evrope.

„Huawei je ojačao svoju poziciju u srednjoj i istočnoj Evropi s preko 20 odsto rasta prodaje“, izjavio je Zhe Zhang, Huawei direktor za Adriatic region.

S obzirom da Huawei kontinuirano bilježi značajan rast prodaje, brend i dalje planira da nastavi biti predan istraživanju i razvoju širom svijeta kako bi korisnicima pružio najbolje korisničko iskustvo.

„Sigurni smo da ćemo i sljedeće godine potvrditi svoju predanost zahvaljujući novim pametnim telefonima koji donose intuitivno i prihvatljivo iskustvo za korisnike“, dodao je Zhang.

Huawei je prošle godine zabilježio još veću potražnju za svojim pametnim telefonima kroz cijeli asortiman. U kompaniji planiraju nastavak tog trenda i narednih godina jer tržišne procjene govore da će do 2021. godine više od 60 odsto svjetske populacije posjedovati pametni telefon (IDC, istraživanje „Mobilna umjetna inteligencija i budućnost inteligentnih uređaja“).

Porast prodaje reflektovala se i u sve većoj prepoznatljivosti Huaweija kao globalno poznatog, premium brenda.

U 2017. godini Huawei se pozicionirao se na 49. mjesto Brand Z liste „Top 100 najvrjednijih globalnih brendova“, na 88. mjesto Forbesove liste „Najvrjednijih svjetskih brendova“ i 40. mjesto Brand Finance Global liste „500 najvrjednijih brendova“.

ICTbusiness.info