Luštica Bay na sajmu u Dizeldorfu

Podijeli

Nakon učešća na nedavno održanom sajmu u Londonu, najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja u Crnoj Gori, projekat izgradnje turističke destinacije Luštica Bay, biće predstavljen i ove godine na Međunarodnom sajmu nautike u Dizeldorfu (The Boot Düsseldorf) u Njemačkoj, saopštenop je iz kompanije Luštica Development, koja realizuje taj projekat.

Na 49. izdanju sajma koji počinje u subotu i traje do 28. januara, gotovo 1.900 izlagača iz više od 60 zemalja predstaviće interesantne inovacije i atraktivne proizvode u jahting industriji i pomorsku opremu, navodi se u saopštenju.

Kompanija Luštica Development na oko sedam miliona kvadratnih metara na tivatskom dijelu poluostrva Luštica razvija projekat Luštica Bay kao rezidencijalne turističke destinacije sa dvije marine, i ove godine u Dizeldorfu predstaviće glavnu marinu u kompleksu čije otvaranje će uslijediti polovinom godine.

“Ovo je drugi put da učestvujemo na sajmu u Dizeldorfu, gdje smo uočili značajno interesovanje za Crnu Goru. Očekujemo da će ponuda Luštica Bay-a, zbog lokacije, cjenovne konkurentnosti i moderne infrastrukture, ponovo biti predmet velikog interesovanja posjetilaca renomiranog sajma. Dodatno očekujemo interesovanje, budući da će naša marina biti otvorena polovinom godine”, saopštio je Damir Moškov, iz marketinga Luštica Development.

Marina Luštica Bay sa 176 mjesta za brodove od šest do 35 metara dužine je dizajnirana da u stilu tradicionalnih crnogorskih naselja uz obalu bude centralna tačka u naselju u marini. Ovaj objekat nautičkog turizma i luka za međunarodni saobraćaj nudiće opcije za kratkoročni i dugoročni zakup vezova, a u ponudi će biti i sportski klub, 24-časovna podrška multilingvalnog tima, usluge popravke i održavanja, jaht klub i prostorije za posadu, 24-časovno obezbjeđenje i video nadzor, Wi-Fi internet pristup i neophodna vodovodna i infrastruktura za snabdijevanje električnom energijom.

Sajam u Dizeldorfu je najveći sajam brodova i vodenih sportova na svijetu i mjesto gdje se jahting industrija susreće u januaru svake godine. Uzbudljiv uvid u čitav svijet vodenog sporta tokom devetodnevne izložbe odvijaće se u 16 ​​različitih dvorana. Ova luksuzna revija neizostavna je u kalendaru kako najvećih svjetskih brendova u oblasti nautike, tako i nautičkih poznavalaca, medija i blogera. Kao vodeći svjetski sajam, šou u Dizeldorfu predstavlja platformu za prezentaciju noviteta u predstojećoj sezoni u jahtingu. Brojni proizvođači brodova, jahti i inovativnih proizvoda u oblasti vodenih sportova, te vlasnici marina organizuju premijere novih proizvoda i usluga upravo na ovom sajmu.

Luštica Bay je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja na Mediteranu i biće otvoren za posjetioce tokom cijele godine. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, više od 1000 stanova, preko 500 gradskih kuća i vila, šampionskog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja, stoji u saopštenju Luštica Developmenta.