Mišković ulaže 600 miliona eura u nekretnine

Podijeli

Prošle godine Delta Holding Miroslava Miškovića napravio je velik korak u širenju na tržišta regije i Evropske unije, rečeno je na godišnjoj konferenciji za novinare kompanije u Beogradu.

Otvoren je luksuzni hotel InterContinental Ljubljana, prvi hotel s pet zvjezdica u glavnom gradu Slovenije, počela je izgradnja najvećeg trgovačkog centra u BiH, Delta Planeta u Banjoj Luci, vrijednog 70 miliona eura, koji će biti završen ove godine, pri kraju je i gradnja trgovačkog centra u Varni u Bugarskoj, vrijednog 120 miliona eura. U sljedeće dvije godine kompanija planira uložiti 600 milijuna eura u projekte nekretnina, prenosi Poslovni dnevnik.

Najveći prihodi Delta Agrara

Delta Holding je u 2017. godini ostvario ukupan prihod od 55,8 milijardi dinara što je 11,3% više u odnosu na godinu ranije. EBITDA iznosi 4,75 milijardi dinara što je rast od 33,9% u odnosu na prošlu godinu. U srpski budžet kompanija je uplatila 11,2 milijarde dinara.

Sve članice holdinga bilježe rast prihoda, a najveći udio u prihodu Delta Holdinga ostvario je Delta Agrar (43%), a zatim Delta Distribucija (38%). Delta Real Estate planira početi izgradnju trgovačkog centra Delta Planet na Autokomandi u Beogradu i luksuznog kompleksa Delta centar u bloku 20, u sklopu kojeg će se naći hotel InterContinental Beograd i eksluzivni maloprodajni i kancelarijski prostor.

Takođe, u planu je izgradnja nove poslovne zgrade Delta Holdinga, jedne od prvih poslovnih zgrada u Srbiji koja će primjenjivati najviše ekološke standarde u gradnji i održavanju.

Širenje plantaža

Delta Agrar će i ove godine nastavi širiti plantaže pod voćem i stočarsku proizvodnju. Takođe, udvostručiće investicije i uložiti više od 40 miliona eura u izgradnju novog prerađivačkog centra Pionir sjemena, poljoprivredu i osavremenjivanje proizvodnje.

Kompanija Yuhor otvoriće još 40 prodavnica.