Šest miliona kineskih turista posjetilo Evropu u 2017.

Podijeli

Broj kineskih turista u Europi je narastao u 2017., a očekuje se da će nastaviti rasti i u 2018, Godini turizma Kine i EU, javlja SEEbiz.

U 2017. godini je više od šest miliona kineskih građana posjetilo evropske zemlje. Sve više ljudi sklono je personalizovanim putničkim iskustvima i pokazuju više interesa za tradicionalnu evropsku arhitekturu i muzeje, pokazao je izvještaj koji su objavili Kineska tursitička akademija i velika kineska internet putnička agencija Ctrip.

“Broj kineskih turista u Evropi je porastao za 65 odsto u prvoj polovici 2017, a njihov izbor evropskih putničkih odredišta je raznolik,” rekao je u nedjelju Dai Bin, čelnik akademije.

Prema statističkim podacima agencije Ctrip, Evropa je postala drugo najpopularnije odredište za Kineze koji putuju u inostranstvo, nakon Azije. Broj kineskih turista koji su rezervisali put u Evropu kroz njihovu platformu je porastao za 26,3 odsto u poređenju s 2016, dok je potrošnja po osobi tokom putovanja na godišnjem nivou porasla za 36 odsto.

Svečanost otvaranja Godine turizma Kine i Evropske unije je prošli petak održana u Veneciji u Italiji. Analitičari vjeruju kako će ova inicijativa duga 12 mjeseci pomoći u rastu turističkog tržišta.

Očekuje se da će evropske zemlje poput Francuske, Španije i Italije biti popularna odredišta za kineske turiste tokom nadolazeće Kineske lunarne nove godine.