Sava Re i Lovćen izlaze na tržište dopunskog zdravstvenog osiguranja

Podijeli

Kompanije Sava Re i Lovćen osiguranje izlaze na tržište dopunskog zdravstvenog osiguranja čime će proširiti portfelj usluga sa još jednom koju do sada nijesu imali, saznaje portal Investitor.me.

Na tom tržištu su već dvije velike kompanije, Uniqa i Grawe, koje svojim klijentima već godinama pružaju usluge dopunskog zdravstvenog osiguranja, kao jedne od sve popularnijih usluga. Može se osigurati individualno, kolektivno porodično a sve češće veće kompanije zaključuju ugovore za svoje zaposlene.

Klijent određenim mjesečnim izdvajanjima za dopunsko zdravstveno osiguranje obezbjeđuje niz usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama širom Crne Gore a, prema podacima Agencije za nadzor osiguranja, bruto premije za ovaj vid osiguranja u decembru su iznosile oko 202 hiljade eura.

Bruto premija osiguranja je ukupan iznos koji se plaća osiguravaču za usluge osiguranja i sastoji se od same premije osiguranja i režijskog dodatka (troškovi poslovanja osiguravača poput troškova nekih provjera, posebnih naknada, štampanja polise i slično).

Više o usluzi dopunskog zdravstvenog osiguranja možete čitati ovdje.