Evropska turistička komisija preporučuje posjetu Crnoj Gori ove godine

Podijeli

Evropska turistička komisija preporučila je posjetu Crnoj Gori u ovoj godini, ističući njene prirodne ljepote kao glavni razlog za to.

ETC, u prvom ovogodišnjem izdanju svog magazina Europe-Visit Europe, među 20 evropskih destinacija koje preporučuje ove godine, Crnu Goru vidi kao zemlju čuda, sa puno lijepih rijeka i jezera.

Preporučuje plažne žurke tokom ljeta, biciklističke ture, obilazak kanjona, krstarenje Skadarskim jezerom te adrenalinske avanture.

Od ostalih destinacija koje preporučuju za ovu godinu su još Slovačka, Wallonia u južnoj Belgiji, Rumunija, Švajcarska, španski grad Sevilja, Litvanija, Vrtovi Tivoli u Danskoj, Portugal, Monako, Estonia, grad Antverp u Flandriji-Belgiji, Češka s pet gradova, Poljska, Slovenija, austrijski Beč, Njemačka, Hrvatska i Irska, za koju kažu da je top region za 2018, i Grčka.

Evropska turistička komisija (European Travel Comission) je neprofitna organizacija odgovorna za promociju Evrope kao turističke destinacije na trećim, prekomorskim tržištima.

Usko sarađuje s Europskom komisijom po pitanju turističkih politika, a okuplja 32 nacionalne turističke organizacije u Evropi, koje sarađuju na raznim projektima, razmjenjuju najbolje prakse, tržišne podatke i u zajedničkoj promociji Evrope.