Čelebić trampio poslovni prostor za plac blizu auto-puta

Podijeli

Vlada je dala saglasnost o razmjeni nepokretnosti u svojini države u Farmacima, procijenjene vrijednosti 990.714 eura i poslovnih prostora u Podgorici u Ulici 13. jula u vlasništvu građevinske kompanije Ćelebić, vrijednosti 839.967 eura.

“Razmjena je urađena zbog dokompletiranja urbanističkih parcela ‘Čelebića’ i smanjenja troškova države za zakup za smještaj Državnog arhiva, koji godišnje iznose 94.104 eura bez PDV-a”, navodi se u dokumentu koji je objavljen nakon sjednice Vlade, uz objašnjenje da je sve urađeno po Zakonu o državnoj svojini.

Dio Državnog arhiva smješten je u zgradi Čelebića u prostorijama nekadašnje In televizije. Državne parcele koje se mijenjaju za poslovni prostor su u zahvatu DUP-a autoputa Bar – Boljare, na granici koridora, kao i u neposrednoj blizini planirane naplatne rampe i petlje autoputa, javlja CdM.

U dokumentu se navodi da je kompanija Čelebić predložila razmjenu nepokretnosti, nakon čega je pokrenuta procedura, tražena mišljenja nadležnih organa i urađene procjene vrijednosti nepokretnosti.

“Nakon urađene procjene poslovnih prostora, ‘Čelebić’ je dostavio saglasnost i naveo da je spreman da razliku u vrijednosti procijenjenog zemljišta i poslovnih prostora od 150.746 eura isplati. Predlaže se da se razlika isplati u roku od 90 dana od dana zaključenja ugovora o razmjeni, uz uslov da se prenos vlasništva neće izvršiti dok se ne uplati 150.746 eura”, navedeno je u dokumentu.