Učesnici bitcoin konferencije završili u striptiz klubu

Podijeli
Jedan od najvećih skupova u svijetu o kriptovaluti bitcoin održan u Miamiju, završio je zabavom u poznatom striptiz klubu.

Organizatori Sjevernoameričke bitcoin konferencije s 5.000 učesnika i 10 sati govora, pozvali su na druženje i umrežavanje u noćnom klubu, ne navodeći da je riječ o striptiz klubu.

Iako tokom same zabave za učesnike konferencije, koja je trajala do 23 sata, nije bilo striptiza, mnogi od njih su se osjećali nelagodno budući da su konobarice služile pića u donjem rublju, prenio je Bloomberg.

Nekim učesnicima konferencije se ideja, ipak, dopala.

“Mi smo gomila tipova u dvadesetim godinama s mnogo novca. Mi volimo gole djevojke”, rekao je trgovac kriptovalutioma Džef Skot iz Njujorka.

Većina učesnika konferencije ipak nije bila toliko oduševljena, budući da se svijet kritpovaluta, kako ulazi na legalna tržišta, sve više suočava s ustaljenim pravilima ponašanja u poslovanju.

Direktor Dash Core Groupa, korporacije koja je sponzorisala događaj, rekao je da nije znao da je zabava zakazana u striptiz klubu i dodao da je “duboko razočaran”.

Mo Levin, direktor Keynotea, koji je organizirao konferenciju, isprva je branio izbor mjesta za zabavu navodeći da je to “idealno za umrežavanje”.

Striptiz je bio obustavljen do 23 sata, a onima koji su ostali poslije toga i kojima nije bilo ugodno, nije kriva konferencija, rekao je Levin u telefonskoj izjavi za Bloomberg.

Nekoliko sati kasnije promijenio je stav i poslao saopštenje u kojem je naveo da je zabava u striptiz klubu bila greška i da konferencija teži tome da bude što inkluzivnija i sigurnija.