Čelebić kupio plac Plantaža za 327 hiljada eura

Podijeli

Državna kompanija za proizvodnju vina Plantaže prodala je placeve ukupne površine 11.102 kvadrata u Donjim Kokotima građevinskoj kompaniji Čelebić za 327.507 eura, saznaju Vijesti nezvanično u ovoj kompaniji.

Uslov kupca da se zaključi kupoprodaja bio je da se zemljište plati u 12 jednakih mjesečnih rata, ali je Odbor direktora Plantaža, prema informacijama Vijesti, usvojio samo djelimično uslov kupca i odobrio da se zemljište plati kroz tri rate, do 31. decembra 2018. godine.

Protiv odluke o prodaji ovog zemljišta u KO Donji Kokoti u Glavnom gradu bio je član borda Plantaža Radule Raonić, koji je jedan od direktora u Societe General Montenegro banci.

Javni poziv za prodaju ovog dijela imovine Plantaža raspisan je, inače, još 5. septembra prošle godine.

Krajem oktobra Plantaže su se, prema informacijama Vijesti, zadužile kod Investiciono-razvojnog fonda (IRF), na period od sedam godina, 3,5 miliona eura u cilju finansiranja izgrdnje hladnjače, kupovine kotla na bio-masu. U martu 2017. zadužili su, na isti period, kod Societe General banke u iznosu od 2,5 miliona eura za kupovinu nove linije za flaširanje. Kod ove banke, da bi se refinansirale ranije kreditne obaveze, zaključena su u 2017. dva nova ugovora o kreditu u iznosima od 2,5 miliona i 500.000 eura.