Huawei P20 će imati čak tri zadnje kamere

Podijeli

Huawei voli pisati istoriju kada su pametni telefoni u pitanju i nakon što je 2016. godine postao prvi proizvođač s dvostrukom kamerom na zadnjem dijelu svog P9 flagship uređaja, tako će postati prvi i kad se pojavi novi P20 pametni telefon. Samo, ovaj put Huawei će ponosno istaknuti trostruku kameru na poleđini uređaja, piše ICTbusiness.

Naime, blogeri sa Slash Leaks domogli su se kutije u kojoj će se nalaziti prestižni P20 i na njoj se jasno vide tri sočiva.

Naravno, proizvodi ih prestižna Leica, s kojom Huawei ima partnerstvo posljednje dvije godine. Kamere će se nalaziti u lijevom gornjem uglu, a ne na sredini zadnjeg dijela i to je odlično rješenje jer s obzirom na širinu koju tri leće nude, korisnici će dobiti mnogo više nego što su imali prilike na prethodnim uređajima Huawei P serije.

Ako je pak vjerovati marketiškim stručnjacima kineske kompanije, korisnici nikad prije nijesu ni na kojem uređaju ikad proizvedenom imali prilike uživati u takvom kvalitetu kao ona koju će ponuditi P20. Osjetiće se to već i po megapikselima, kojih nimalo ne nedostaje, bez obzira što nijesu segment koji može osigurati kvalitetu. No, svakako su veoma bitna stavka svake kamere.

Na primjer, na P10 korisnici su imali dvije kamere od 12 megapiksela na zadnjem dijelu uređaja, a sad bi trebalo da budu dvije od 16 i jedna od osam megapiksela, ili će biti dvije od 12 i jedna 16 megapiksela. To se još ne zna. Kao što se ne zna previše o prednjoj kameri, ali glasine tvrde da bi trebalo da ima 24 megapiksela što je nevjerojatno i u “selfie doba” veoma velika stvar.

Kako god bilo, konkretne detalje samog uređaja ćemo saznati vrlo brzo, i to na Mobile World Congressu (MWC) u Barseloni, koji se održava od 26. februara do 2. marta. I sigurno će biti mnogo noviteta koji se nijesu očekivali, što se može zaključiti već po samoj činjenici da se uređaj neće zvati P11, kako se vjerovalo, već P20.