Uspješna godina za nikšićku pivaru

Podijeli

Nikšiča Pivara „Trebjesa” prošlu godinu je završila uspješno i prema riječima menadžerke korporativnih komunikacija Natalije Milić zabilježili su rast prodaje svih proizvoda iz njihovog asortimana.

„Na domaćem tržištu prodaja našeg najpoznatijeg brenda, “nikšićkog piva”, porasla je za devet odsto. Imali smo i značajan rast na našem najvećem izvoznom tržištu u Albaniji, gdje je prodaja porasla za čak trećinu. Pored Albanije, iz našeg asortimana izvozili smo i na tržišta Kosova, Švedske, Njemačke, Austrije i Francuske”, kazala je Milićeva “Vijestima”.

Pivara “Trebjesa” poboljšala prihode od prodaje

Iako su, prema njenim riječima, imali namjeru da “nikšićko nefiltrirano” bude limitirano izdanje samo za godinu jubileja, 2016. kada je Pivara slavila 120 godina nikšićkog pivarstva, zbog velike tražnje na tržištu uvrstilu su ga u standardnu proizvodnju. Krajem prošle godine počeli su distribuciju američkog “miller” piva, a uskoro će početi i sa distribucijom jednog od najpoznatijih holandskih piva, “bavarije”.

“Planovi za ovu godinu su zadržali prepoznatljiv kvalitet proizvoda i nastaviti sa inovacijama. U planu je proširenje asortimana proizvoda koje distribuiramo. Jednako važno je da ćemo nastaviti ulaganja u zajednicu, kroz društveno odgovorne projekte, donacije i sponzorstva brojnih manifestacija koje obogaćuju kulturni i sportski život u našoj zemlji. I ove godine smo sponzori fudbalske reprezentacije Crne Gore, a za lojalne potrošače ‘nikšićkog’ pripremamo brojne aktivacije”, najavila je Milićeva.