Emoji 11.0 – novi simboli za modernu komunikaciju

Podijeli

Novi emotikoni bi najviše mogli da obraduju crvenokose, budući da su i oni sada uključeni na listu simbola koja predstavlja temelj moderne komunikacije.

Tako su Emoji 11.0 spremni za široku primjenu, što znači da proizvođači softvera kao što su Apple, Google i Microsoft mogu da počnu sa dizajniranjem sopstvenih verzija, te svoje nove emotikone prilagode varijantama koje su opisane u zvaničnoj dokumentaciji, javlja PC Press.

Pored crvenokosih figura, tu je još 156 novih emotikona, koji će se pridružiti broju od 2.666 onih koji već postoje, a kada Unicode 11.0 sistem bude konačno primenjen u junu ove godine.

Kreatori sa Emojipedia-e sastavili su i kratak video-priručnik, koji prikazuje sve ono što ljubitelje emotikona očekuje ove godine, poput širokog spektra superheroja, kovrdžavih figura, kao i onih bez kose, te nove članove virtuelne flore i faune.

Svaki proizvođač softvera moraće da kreira sopstvene verzije, te su trenutni prikazi novih emotikona samo ilustracije. Emoji standard je nešto poput azbuke, pa to kako će određeni emotikon, na primjer, izgledati na iPhone-u zavisi od toga kako ga dizajneri iz Apple-a budu doživjeli, te kako svoj doživljaj budu ilustrovali.

Ostaje nam samo da se nadamo da neće doći do još jednog čizburger skandala koji je obilježio emotikon živote digitalnih građana, te gurmana, širom svijeta.