Telemach će koristiti CEDIS-ove stubove i optičke kablove za svoje usluge

Podijeli

U skladu sa propisima Evropske unije za omogućavanje bržeg razvojaširokopojasnog pristupa – mreže za brzi prenos podataka, Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) i Telemach potpisali su ugovor o korišćenju CEDIS-ovih niskonaponskih stubova i optičke infrastrukture.

Zahvaljujući ovoj saradnji, Telemach će postati dostupan značajno većem broju domaćinstava.

“Distributivna elektroenergetska infrastruktura stiže do svakog crnogorskog domaćinstva što je i najveća prednost izbora CEDIS-a za partnera, a pored toga ugovorena cijena korišćenja naše optičke infrastrukture i niskonaponskih stubova je trenutno najpovoljnija na tržištu. Dakle, rezultat naše saradnje jemogućnost korišćenja digitalnih usluga televizije i brzog interneta po konkurentnijim cijenama i dostupnost većem broju crnogorskih domaćinstava, štoje u potpunosti usklađeno sa društveno-odgovornomorijentacijom naše kompanije“, istakli su iz CEDIS-a.

Telemach je pokrenuo novi investicioni ciklus, kako bi povećao dostupnost svojih digitalnih usluga, prije svega TRIO paketa, koji činenajbrži internet, televizija sa najtraženijim kanalima i fiksna telefonija sa najnižom pretplatom, uz svoj već široko dostupan TV servis Total TV. Zahvaljujući tome što je CEDIS dozvolio korišćenje stubova, građani sada imaju veći izbor operatora, objašnjavaju u Telemach-u, istakli su iz CEDIS-a.

Telemach je jedan od najvećih operatora u Crnoj Gori, koji nudi najviše TV kanala, najbrži internet i najpovoljniju fiksnu telefoniju u zemlji u svojim naprednim TRIO paketima.Nakon nedavnog pripajanja kompanija M-kabl i Total TV Telemach-u, svako drugo domaćinstvo je korisnik barem jedne od njegovih usluga.