Miodrag Kostić želi dio hrvatskog Agrokora

Srpski biznismen Miodrag Kostić, poznat kao „kralj šećera“, prvi put je javno iskazao interesovanje za kupovinu bar jednog dijela posrnulog hrvatskog koncerna „Agrokor“.

„‘Agrokor’ je velika kompanija, s velikim aktivama. Svakako neće ostati u obliku jedne kompanije. Pratimo nagodbu, i u skladu s tim sigurno će doći do prodaje. U onom dijelu prerade poljoprivrede, bićemo veliki investitor“, rekao je Kostić za hrvatsku televiziju RTL, a prenosi portal SEEbiz.

Kostićevo poslovno carstvo obuhvata poljoprivredu, trgovinu i turizam, s prihodima većim od milijardu eura, a u Hrvatskoj je nedavno kupio turistički kompleks Rezidencija Skiper kod Umaga, podsjeća se u informaciji.

Dalje se dodaje da je najavio da će još ulagati u Hrvatsku i da smatra da bi bolji politički odnosi povećali broj srpskih turista na hrvatskoj obali.

„Za vrijeme letnjih raspusta 800 hiljada Srba putuje u Grčku. Ja sam siguran, da su nam politički odnosi bolji nego danas, da bi veliki broj tih Srba došao u Hrvatsku. S obzirom na dužinu hrvatske obale, nema sumnje da je najveći potencijal za razvoj turizma u Hrvatskoj. I logično je za nas kao velikog investitora u turizam, da uložimo u Hrvatsku“, rekao je Kostić.

Komentarišući srpsko-hrvatski poslovni forum koji je održan u Zagrebu, sprki biznismen je istakao da je svrha ovakvih sastanaka da kažu: „ne, mi smo se promijenili, nemojmo pričati o različitostima, hajde da pričamo o sličnostima“.

„Dajte da vidimo šta možemo napraviti. Mi smo prve komšije. Važniji su dobri odnosi s prvim komšijama nego bratom u Americi“, poručio je Kostić.

februar 13, 2018 at 12:28 pm