Sjedište Apple-a je zamak tajni

Podijeli

Apple je nedavno završio gradnju zgrade vrijedne pet milijardi dolara zvane Apple Park. Neki ga nazivaju arhitektonskom znamenitošću. Ipak, nezaspoleni neće moći da uđu unutar parka, a Apple ni ne razmišlja o opciji da to odobri.

Na nedavnom sastanku Apple-a sa investitorima i akcionarima u teatru Stiva Džobsa, Tima Kuka su pitali kada će moći da uđu i prošetaju novim Apple parkom. Odgovor je – nikada, prenosi B92.

“Ne možemo da otvorimo glavnu zgradu za obilaske zato što u njoj postoji mnogo povjerljivih stvari. Nismo napravili Apple park za druge ljude. Mislim da su kritike te odluke bizarne, ali nije to napravljeno za vas. Ja znam kako radimo, vi ne znate“, rekao je aludirajući na one koje je ova odluka uvrijedila.

Pitate se šta sa onima koji imaju sastanke u Apple-u i moraju da posjećuju zgradu?

Doći će na sastanak ali im neće biti dozvoljeno da se previše šetkaju po zgradi.

Zanimljivo je i da su sve fotografije zaposlenih koji su slikali unutrašnjost nove zgrade obrisane i uklonjene sa društvenih mreža.

Ali, nije da Apple nije mislio na svoje fanove – prekoputa ulice se nalazi novi kampus za turiste koji posjeduje Apple store, kafić i mnogo stvari posvećenih najpoznatijoj jabuci na svetu.