Soroš se povlači iz Facebooka

Podijeli

Milijarder Džordž Soroš, tačnije njegov fond, ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, dok se istovremeno povlači iz Facebooka.

Sorošev investicioni fond kupio je veliku količinu akcija u pomenutoj kompaniji, čija je cijena posljednjih dana naglo skočila.

Gledajući posljednju godinu, vrijednost akcija tog startapa porasla je 200 odsto prošle godine posle objavljivanja planova da će ući u digitalni sektor. Inače, kompanija prihvata bitcoin kao sredstvo plaćanja.

Na kraju četvrtog kvartala 2017. godine Fond je imao 2.472.188 akcija u kompaniji Overstock i tako bio treći najveći akcionar.

Beta podsjeća da je negdje u to vrijeme Fond prodao svoj udio u Facebooku i to nedugo pošto je sam Soroš rekao kako su društveni mediji “prijetnja”.

On ima udjela u Netflixu, i Snapu, a povećao je udio i u Twitteru. Sorošev fond je kupio 1.600 akcija Alfabeta. S druge strane, prodao je 45.300 akcija Microsofta.

Komisija za hartije od vrijednosti i berze SAD saopštila je da ne daje nikakve komentare povodom onoga što fondovi kupuju i prodaju.