Šest miliona eura za regionalne start-upove

Podijeli

Regionalni fond za finansiranje startapova, bugarski akcelerator “Eleven” raspisao je novi krug podrške za regionalne startapove za šta je obezbijedio šest miliona eura.

Kako piše na sajtu akceleratora www.11.me preko kojeg se može konkurisati za sredstva, kreće nova serija podrške za inovacije i tehnologiju SEE regije, Eleven 2.0 – the Founders Fund.

Bugarski akcelerator Eleven poznat je u Srbiji po tome što je finansirao 13 startapova iz Srbije i što je većinom podržavao one koji razvijaju hardverske proizvode.

Kompanija je u potrazi za lokalnim preduzetnicima koji imaju želju da uđu na druga tržišta.

U okviru ovog ciklusa programa, preduzetnicima se nudi stručna i finasijska podrška, a ovog puta radi se o privatnom fondu vrijednom šest miliona eura kreiranom od strane preduzetnika – za preduzetnike.

Investicije su namijenjene za oko 20 kompanija u ranoj fazi razvoja sa razrađenim konceptom, a obezbijeđeno je po 100.000 eura, dok je za prateće finansiranje obezbeđeno još po 200.000 eura.

“Eleven” je u proteklih pet godina finansirao 150 investicija u regionalne startapove i pomogao transformaciju mladih firmi u jačanju njihovih kapaciteta u prvim godinama poslovanja.