Dao je otkaz na poslu i posvetio se proizvodnji vlastitog piva

Podijeli

Jedno od trenutno najtraženijih craft piva u Hrvatskoj svakako je Zeppelin, pivo bjelovarskog pivara Danijela Babića koji je posljednju deceniju posvetio homebrewingu, odnosno kućnom pivarstvu.

Kako je oduvijek volio taj napitak, Danijel je shvatio kako postojeće tržište piva nije dovoljno izazovno i uz pomoć interneta skuvao svojih prvih nekoliko litara piva. Putem foruma Pivarstvo.info, osnivača i pivskog kolege Andreja Čapka, stupio je u kontakt s istomišljenicima s kojima se povremeno nalazio kako bi testirali svoje pivske proizvode, piše lokalni.hr.

Na taj su način stvorili prvu scenu kućnih pivara u Hrvatskoj te danas možemo reći kako je Danijel doajen te scene.

Stotine litara piva poslije, bezbroj pročitanih knjiga i internetskih stranica te nakon sedam godina provedenih u vrhu hrvatskog homebrewing takmičenja, Babića je putem interneta pronašao partner s kojim se upustio u svoju ozbiljnu pivsku priču.

“Prije negoli je današnji partner stupio u kontakt sa mnom, ozbiljno sam razmišljao o otkazu na tadašnjem poslu i kako bih htio otvoriti pivaru. Nakon njegovog predloga, uzeli smo prostor u Bjelovaru u kojem se nekada takođe kuvalo pivo, modernizovao sam ga i počeo kuvati. U isto sam vrijeme dobio i dijete pa mogu reći da sam odjednom dobio sve što sam želio”, kazao je ponosno pivar Babić.

Nijedan početak nije lak, a nakon što je dao otkaz na poslu da bi se bavio svojom pravom strašću, nije dozvolio da mu išta promakne.

Najbolje sastojke naručivao je iz Engleske, svoj je proizvod promovisao na hrvatskoj obali, a pomno je razmišljao i o ilustracijama te imenima vezanim uz njegova piva, pa je brend danas prepoznatljiv po svom vizuelnom identitetu koji odiše industrijskim stilom.

“Kada nešto radiš, moraš paziti na svaki detalj. Ja sam pronašao odličnog promotora, ali i ilustratora koji je ispunio moju želju do najsitnijeg detalja i veoma sam zadovoljan onim što danas plasiram na tržište”, kazao je Danijel.

Cijeli članak pročitajte ovdje.