Ericsson će se brinuti o energetskoj efikasnosti Crnogorskog Telekoma

Podijeli

Deutsche Telekom (DT) potpisao je ugovor s kompanijom Ericsson vezano za rješenja energetske efikasnosti Crnogorskog Telekoma, koji posluje unutar DT grupe.

Ugovor je potpisan na deset godina tokom kojih će Ericsson i partneri Crnogorskom Telekomu obezbijediti mehanizme analiza, softver i litijum-jonske baterije u cilju boljeg upravljanja potrošnjom energije.

Rješenja će operateru omogućiti daljinski nadzor web infrastrukture, uključujući analizu procesa i podataka kako bi se omogućilo proaktivno održavanje i smanjila potreba za neočekivanim posjetama web lokacijama, saopštio je švedski Ericsson.

Ugovorena rješenja će optimizovati kapacitete i pokrenuti cikluse kako bi se smanjili troškovi, ograničavajući korištenje energije.

“Ericsson će dizajnirati, razviti i upravljati infrastrukturom, a Panasonic će osigurati osnovne baterije i tehnologije napajanja. Partneri će primijeniti rješenje na neodređeni broj mjesta, s ciljem smanjenja troškova vlasništva za energetsku opremu za do 40 odsto”, saopšteno je iz Ericssona.

Valentina Radulović, direktorica tehnologije Crnogorskog Telekoma, rekla je da je u pitanju još jedno održivo rješenje koje je kompanija odlučila da sprovede kako bi se dodatno smanjila potrošnja energije i emisija štetnih gasova.

“Kao lider tehnologija na crnogorskom tržištu, nastavićemo s održivim inovacijama koje će rezultirati efikasnom, pouzdanom i moćnom mrežom za naše klijente”, dodala je ona.

Peter Laurin, direktor Managed Servicesa Ericssona objasnio je da se njihova ponuda bazira na poslovnom modelu usluge As-a-Service koji Crnogorskom Telekomu omogućuje neposrednu uštedu uz minimalnu investiciju.