Ko je ko u porodici Musk: Porodično stablo otkriva dosta zanimljivosti

Podijeli

O Elonu Masku mnogo se toga zna, ali ne i o njegovom “porodičnom stablu” koje otkriva dosta zanimljivih činjenica, piše Guardian.

Tu je prije svih njegova majka, rođena Kanađanka Maye koja je 1952. avionom preletjela cijeli svijet, da bi u Južnoj Africi upoznala Errola Muska, injženjera. Radila je kao model, a nakon razvoda, sa troje djece vratila se u Kanadu i nastavila se baviti tim poslom.

Elonov brat Kimbal samozvani je “socijalni preduzetnik”, a zalaže se za ideju zdrave prehrane “sa farme na sto”, a posadio je i stotine vrtova na dječjim igralištima i pokrenuo vlastiti lanac restorana.

Sestra Tosca rođena je 1974, studirala je film na Univerzitetu British Columbia u Vankuveru, da bi nakon toga producirala manje filmove. 2005. probila se do Web TV-a, gdje je zasjela na vrh ljestvice, a u posljednjem pothvatu podigla je milione dolara u finansiranju “Passionflixa”, streaming usluge za romantične filmove.

Britansku glumicu Talulah Riley, Musk je oženio dva puta. Bili su u braku od 2010. do 2012., a zatim opet od 2013. do 2016. Ipak, njegova prva supruga je Kanađanka Justine Wilson s kojom ima petero djece.