“Tomas Kuk” zainteresovan za gradnju hotela na crnogorskom primorju

Podijeli

Jedan od vodećih evropskih turoperatora  “Tomas Kuk”  koji  u Crnoj Gori posluje u partnerstvu sa Šajo grupom, u vlasništvu biznismena Žarka Rakčevića, zainteresovan je  da proširi poslovanje  tako što bi gradili hotel na nekoj od lokacija na primorju, a spremni su da sarađuju i sa drugim hotelijerima.

Predstavnici   tog turoperatora su prošle sedmice obišli nekoliko lokacija na primorju, uključujući Čanj, Veliku plažu i Adu Bojanu.

Direktor   “Tomas Kuka”  za ulaganja za tržišta Centralne Evrope Joakim Sajp za “Vijesti” je kazao da za Crnu Goru postoji veliko interesovanje, ali da  je problem nedostatak hotelskih kapaciteta.

“Interesovanje za Crnu Goru je mnogo veće od hotelskih kapaciteta koje ima. Ali, problem je  manjak dobrog, visokokvalitetnog hotelskog smještaja. Crna Gora je 1963. bila u Njemačkoj jedna od najtraženijih destinacija. U ovom trenutku nije tako. Zato smo tu da to promijenimo. Sa novim nekretninama možemo  to tržište vratiti. Nismo zaintersovani da popunjavamo postojeće kapacitete, već da  implementiramo nove projekte.  Implementirati neke od naših koncepta sa kojim poslujemo širom svijeta –  Sentido, Kaza kuk… Hotelijeri moraju proširiti svoje vidike i sadržaje prilagoditi našim konceptima. Tu je najbolji spoj između naših ideja i shvatanja hotelijara. Zato je i uspješna  saradnja sa Vilom Oliva (dio Šajo grupe), jer jedni druge podupiremo  idejama i konceptima”, objasnio je Sajp.

On je za prednost istakao to što je Crna Gora sada sigurna, stabilna zemlja za njihove klijente, te da je to velika prednost u odnosu na druge države.