Bivši sindikalni lider i vođa štrajka u KAP-u gradi zgradu sa 70 stanova

Podijeli

Samostalni sindikat radnika Kombinata aluminijuma gradiće zgradu sa poslovnim prostorima u Podgorici, na urbanističkoj parceli pet, Blok dva, u zahvatu Detaljnog urbanističkog plana Servisno skladišne zone. Dobili su saglasnost glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića na idejno rješenje tog objekta.

U ime investitora zahtjev za davanje saglasnosti podnio je 22. januara nekadašnji predsjednik Samostalnog sindikata radnika KAP-a Zoran Milošević, koji je u međuvremenu postao penzioner, a idejno rješenje je uradila podgorička firma Arhicon.

Površina urbanističke parcele broj pet je 4.214 kvadrata, a na njoj je planirana izgradnja kolektivnog stambenog objekta sa poslovanjem sa prizemljem i pet spratova. Zgrada će imati 70 stanova, od čega će biti deset garsonjera, 35 jednosobnih i 25 dvosobnih stanova. Objekat će u prizemlju imati i 14 poslovnih prostora, ukupne površine 744 kvadrata. Planirana su i 92 parking mjesta. Na ovoj urbanističkoj parceli je planirano 65 parking mjesta, a ostatak u Bloku dva na za to DUP-om planiranim površinama.

Milošević je Pobjedi kazao da su za stanove mogli aplicirati samo oni koji nijesu uzeli stambeni kredit ili stan od KAP-a. Podsjetio je da je 2015. godine 70 bivših i sadašnjih radnika uplatilo 30 odsto cijene stanova. Pola stanova je, naglasio je, namijenjeno penzionerima KAP-a, a polovina onima koji još rade u fabrici.

“Zadovoljni smo. Imamo neophodnu papirologiju i dobijanjem ove saglasnosti nadamo se da ubrzo ulazimo u fazu izgradnje objekta. Novi Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata je pokazao na samom startu da je efikasan”, ocijenio je Milošević.

Cijena kvadrata je trebalo da bude od 730 do 740 eura, na šta, ističe, nije mogao pristati.

“I projektant je napravio novi projekat sa poslovnim prostorima. Izvođaču radova ostaju poslovni prostori, a nama je cijena smanjena na po 670 eura po kvadratu” zaključio je Milošević.