Luštica Bay na sajmu u Dubaiju: Pogledajte januarski video nove crnogorske destinacije

Podijeli

Najvaći investicioni projekat u turizmu Crne Gore, izgradnja turističkog grada Luštica Bay na istoimenom poluostrvu nadomak Tivta, predstaviće se na 26. međunarodnom sajmu nautike Dubai International Boat Show /DIBS/ koji se u prijestonici Ujedinjenih Arapskih Emirata održava do 3. marta.

Učesnicima i posjetiocima sajma, predstavnici kompanije Luštica Development prezentovaće karakteristike i plan otvaranja glavne marine u Luštici Bay koje je planirano na ljeto, saopšteno je iz kompanije.

Milić

„Na sajmu će takođe biti predstavljena i stambena ponuda Luštice Bay, luksuzni hotel Čedi, pa očekujemo i pojačano interesovanje sa ovog tržišta. Naše prvo predstavljanje na DIBS-u je upriličeno prošle godine kada se zapravo i pojavilo značajnije zanimanje sa ovog tržišta za Crnu Goru, uspostavljanjem prvih avio letova ka Tivtu. Od početka godine već smo učestvovali i na sajmovima u Londonu, Dizeldorfu i Stokholmu”, saopštila je Slavica Milić iz marketinga Luštica Development.

DIBS okuplja najveće i najuticajnije brendove elitnog jahting industrije, ali i oblasti vodenih sportova, luksuzne opreme i usluga i svih aktivnosti povezanih sa morem. Učešće uzimaju i luksuzni brendovi iz drugih oblasti, a ove godine se očekuje da će više od 29 hiljada posjetilaca iz više od 120 zemalja obići petodnevni sajam. Najavljeno je da će tokom sajma biti predstavljeno 450 primjeraka najluksuznijih superjahti.

Kao integrisana turistička destinacija sa dvije marine, sedam hotela, profesionalnim šampionskim golf terenom i nekretninama, Luštica Bay se gradi na oko sedam miliona metara kvadratnih nerazvijenog područja tivatskog dijela poluostrva Luštica.

Planira se da novoizgrađena marina u Luštici Bay-u bude i luka za međunarodni saobraćaj te da ima stanice za snabdijevanje gorivom u zoni sekundarne marine. Ovaj objekat nautičkog turizma sa 176 mjesta za brodove od šest do 35 metara dužine je dizajniran da, u stilu tradicionalnih crnogorskih naselja uz obalu, bude centralna tačka u naselju u marini.

Glavna marina u Luštica Bay-u nudiće opcije za kratkoročni i dugoročni zakup vezova, a u ponudi će biti i sportski klub, 24-časovna podrška multilingvalnog tima, usluge popravke i održavanja, jaht klub i prostorije za posadu, 24-časovno obezbjeđenje i video nadzor, Wi-Fi internet pristup i neophodna vodovodna i infrastruktura za snabdijevanje električnom energijom.

Iz kompanije su objavili video snimak koji pokazuje januarsko stanje na gradilištu ovog kompleksa: