Amazon kupio inovativnog proizvođača kućnog zvona Ring

Podijeli

Amazon je potvrdio da je kupio inovativnog proizvođača kućnih zvona s video prikazom Ring, što bi tom internetskom divu u segmentu usluga dostave trebalo otvoriti vrata i u domove građana.

Finansijski uslovi transakcije nijesu objavljeni a internetski mediji procjenjuju da premašuje milijardu dolara.

“Uzbuđeni smo što ćemo sarađivati s tim talentovanim timom i što ćemo im pomoći u zadatku garantovanja sigurnosti domova”, kazala je portparolka Amazona.

Ring je privukao pažnju javnosti prije pet godina neuspjelim pokušajem prikupljanja kapitala u televizijskom reality-showu Shark Tank.

Naknadno su ipak osigurali finansijsku pomoć – i to milijardera Richarda Bransona i Amazonovog fonda Alexe.

“Ring istrajava u misiji smanjenja kriminala u kvartu snabdijevanjem susjeda efikasnim a cjenovno dostupnim sigurnosnim alatima koji pozitivno utiču na naše domove, naše zajednice i svijet u cjelini”, navodi Ring u svom saopštenju.

“Veselimo se što ćemo postati dio Amazonovog tima u sklopu nastojanja da ostvarimo našu viziju sigurnijeg kvarta”, dodaje se.

Ringovi proizvodi za siguran dom uključuju umrežena kućna zvona s video prikazom koja se mogu povezati s pametnim telefonima i pokazati vlasnicima ko je na vratima i omogućiti im razgovor.

Amazon je pak krajem prošle godine u sklopu prodora u segment usluga zaštite sigurnosti doma predstavio javnosti kombinaciju pametne brave i kamere. Trenutno je dostupan samo u ograničenom broju američkih gradova i samo pretplatnicima na Amazonovu uslugu Prime. Osmišljen je za sigurnu dostavu paketa u kuću kada su vlasnici odsutni.