Aerodromi Crne Gore izlaze na berzu

Podijeli

Aerodromi Crne Gore od danas su registrovani na Montenegroberzi kao akcionarsko društvo za uslužne djelatnosti u vazdušnom saobraćaju “Aerodromi Crne Gore” AD Podgorica (simbol trgovine:AERO), saopšteno je sa berze.

Ukupna kapitalna vrijednost Društva, kako se navodi na web sajtu Montenegroberze, iznosi 101.500.000,00 € ili 10.150.000 akcija nominalne vrijednosti 10,00 €, prenosi Bankar.

Prodaja, odnosno neki vid valorizacije kompanije Aerodromi Crne Gore, tokom prošle godine su bili u centru pažnje crnogorskih medija. Iz Vlade su uporno poručivali da prodaje Aerodroma nema, ali da treba razmisliti o valorizaciji kompanije.

“Vlada nije razmišljala o prodaji crnogorskih aerodroma, već će, nakon što sačini analize, odgovoriti na ozbiljna interesovanja investitora. Niti smo pomenuli, niti smo razmišljali, niti će biti prodaje aerodroma, već imamo ozbiljna interesovanja, ali da bi njima odgovorili mi u Vladi već sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC) dogovoramo izradu ozbiljne analize koja će nam pokazati u kom pravcu treba da idemo“, saopštio je premijer Duško Marković na konferenciji za novinare povodom prve godišnjice rada Vlade početkom decembra.

Marković je tada kazao da Vlada pažljivo razmatra opcije valorizacije crnogorskih aerodroma.