Statis finansira završetak gradnje hotela Regent Porto Montenegro

Podijeli

Adriatic Marinas je okončao pregovore sa Univerzal kapital bankom (UCB) o finansiranju izgradnje druge faze hotela Regent Porto Montenegro, saznaje Pobjeda.

Osnivač i vlasnik UCB-a je grčki biznismen Petros Statis, čije firme su zakupci Svetog Stefana, Miločera i Kraljičine plaže. Statis je i vlasnik hotela “Maestral” u Pržnu i “Durmitor” na Žabljaku.

U pitanju je investicija od 40 miliona eura, a za partnera koji će servisirati tu fazu investicije izabrana je UCB koja, kako je ocijenjeno, ima veliko iskustvo u finansiranju vrhunskih turističkih projekata.

Kako se procjenjuje, realizacija nove faze projekta utvrdiće Porto Montenegro kao najbolju marinu za luksuzne jahte u Evropi i potvrditi Crnoj Gori status rastuće nautičke i destinacije visokog turizma.

Sa druge strane, učešćem u ovom projektu UCB se pozicionira kao banka specijalizovana za servisiranje specificnih načina finansiranja velikih turističkih projekata i kao glavni partner i posrednik u investicijama iz UAE u Crnu Goru, zbog čega je prije godinu, kao prva banka iz regiona, otvorila predstavništvo u Dubaiju.