Prodat kotorski hotel “Fjord”

Podijeli

Podgorička kompanija Boka Bay Investment kupila je ruinirani kotorski hotel “Fjord” a bankar.me prenosi da je u pitanju transakcija vrijedna 10-11 miliona eura.

Novi vlasnik hotela “Fjord”, ali i obližnje upravne zgrade “Jugooceanije” osnovan je u martu 2017. godine, a prema podacima sa sajta Uprave za nekretnine, promjena vlasništva nad hotelom je evidentirana krajem januara. Osnivački kapital kompanije je jedan euro.

Inicijalni osnivači kompanije Boka Bay Investment doo su Orhan Pelinković sa 10 odsto (koji je i izvršni direktor firme) i Habib Cem Bahadir sa 90 odsto vlasništva u preduzeću. U decembru 2017. godine u registru Privrednog suda je evidentirana promjena osnivača i umjesto Habib Cem Bahadira upisana je kompanija GB Investment Development Limited sa 90 odsto vlasništva.

Irci su nakon kupovine “Fjorda” i lokacije najavili ulaganje od 200 miliona eura u izgradnju tri turistička kompleksa na tim lokalitetima i zapošljavanje 1.500 radnika, ali se to nije desilo.

Hotel “Fjord”, privatizovan u masovnoj vaučerskoj privatizaciji, a onda 2005. godine i prodat kroz stečaj irskim biznismenima ali on već 15 godina ne radi, zapušten, zatrpan smećem i brojnim obećanjima.