HTC U12 dolazi sa Snapdragon 845 procesorom i dvostrukom kamerom

Podijeli

Tajvanski HTC nije u idealnoj poslovnoj situaciji kad se radi o njegovim originalnim proizvodima, ali zahvaljujući partnerstvu s Googleom brige nema i može se slobodno raditi na novitetima.

A jedan od njih jest flagship pametni telefon najvjerovatnije u junu, kojim se nastavlja tradicija izbacivanja na tržište kvalitetnih uređaja po kojima je HTC prepoznatljiv, piše ICTbusiness.

Onaj koji se najavljuje jest HTC U12, nasljednik HTC U11.

Iako prodaja posljednjih godina ne ide kako bi trebalo, tajvanska kompanija ne posustaje i radi sjajne pametne telefone, šta god neko mislio. Svi do jednog su rame uz rame s najmoćnijim konkurentima i korisnici neće ostati nezadovoljni ako se odluče za kupovinu.

HTC U12 navodno bi trebalo da ima Qualcommov prestižni Snapdragon 845 procesor i dvostruku zadnju kameru (12+16MP), što je novitet u odnosu na prethodnika. Imaće i prednju kameru od 8MP. Takođe, kako bi dodatno pojačao konkurentnost, HTC će na svoj najnoviji flagship pametni telefon dodati do 6GB RAM i do 256GB prostora za čuvanje podataka.

Na sve to veže se i QHD+ displej od 5,99 inča, kojim HTC napokon odudara od negativne prakse kroz posljednje godine, kad bi displeji ipak bitno zaostajali za svime što se može naći na tržištu po istoj ili nižoj cijeni. A da taj displej i sve ostale performanse mogu što duže uveseljavati korisnika, brine se baterija od 3420mAh.

Kako bi se zaokružila kompletna ponuda, HTC U12 ima IP68 rejting kad se radi o otpornosti na vodu i prašinu, uređaj će se bazirati na Android 8.0 Oreo operativnom sistemu s HTC-ovim Sense 10 korisničkim interfejsom (UI), a imaće i punu podršku za Google Project Treble, što znači da će sve nadopune i nadogradnje operativnog sistema dolaziti odmah kao na Pixel pametnim telefonima.

I za kraj, HTC U12 imat će Edge Sense 2.0.

Sad samo treba biti strpljiv i čekati jun. Ili čak april, ako je vjerovati nekim neprovjerenim i ne toliko realnim glasinama…