Lufthansa planira nove letove ka Crnoj Gori

Podijeli

Njemački avioprevoznik Lufthansa razmatra proširenje poslovanja u Crnoj Gori kroz uvođenje novih linija sa oba crnogorska međunarodna aerodroma.

Kako piše Ex-yu Aviation News portal, u tom cilju su predstavnici Lufthanse već dvaput razgovarali sa upravom Aerodroma Crne Gore.

Bernhard Wodl, regionalni direktor Lufthanse je razgovarao sa direktorom Aerodroma Crne Gore, Danilom Orlandićem i na sastanku su razmatrani modeli saradnje.

“Ovaj sastanak je bio dobra prilika da razgovaramo o novim linijama. Razgovarali smo o mogućnostima produbljivanja naše postojeće saradnje”, rekao je Orlandić.

On je ohrabren jer je sastanak pokazao da crnogorski aerodromi imaju prostora za uvođenje novih linija.

“Aerodromi su spremni za sve vrste saradnje jer je tržište Njemačke veoma bitno za naš turizam. Uz to, njemački aerodromi imaju odličnu povezanost sa cijelim svijetom, zbog čega će nove linije biti jako značajne za nas”, dodao je Orlandić.

Lufthansa za sada leti iz Tivta za Minhen, a servisira i liniju Austrian Airlinesa od Beča do Tivta.

Eurowings, kod cost kompanija Lufthanse planira da uvede linije prema Podgorici ove godine, nakon što počne da leti od Tivta do Dizeldorfa, tokom sezone.

Eurowings je saopštio da razmatra povećanje frekvencije na liniji prema Tivtu ali i uvođenje linija za Podgoricu. Podgorica je prošle jeseni bila dio ankete putnika Eurowingsa, ali su putnici većinom birali Mostar, zbog čega je taj grad imao prednost.

Još jedna članica Luftansa grupe, Brussels Airlines, će uvesti liniju iz belgijske prijestonice prema Tivtu, počev od 9. maja.

“Proširenje mreže destinacija jedan je od prioriteta Aerodroma Crne Gore. Lufthansa, jedan od najznačajnijih evropskih, ali i svjetskih avioprevoznika biće nam partner u tom poslu. Trenutno Austrian Airlines održava liniju između Beča i Podgorice i nadam se da će Lufthansa uvesti nove evropske rute prema Crnoj Gori što prije ove godine”, kazao je Orlandić.