Arapi grade stanove na periferiji Podgorice

Podijeli

Kompanija “Zain Property Development” iz arapske države Oman, zatražila je od Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice da im obračunaju naknadu za komunalno opremanje zemljišta za izgradnju kompleksa rezidencijalnog individualnog stanovanja na zemljištu u Zagoriču.

Arapi, u zahtjevu od devetog marta, traže da im se obračunaju komunalije za urbanističke parcele 1-17, 1-18, 1-19 u Bloku 1 u sklopu Detaljnog urbanističkog plana „Zagorič 3 i 4 – zona 2” izmjene i dopune.

Za izgradnju vila na tom zemljištu kompanija iz Omana je uradila glavni projekat, za koji postoji preliminarni izvještaj o reviziji, a kako su naveli u zahtjevu, kada prikupe odgovarajuće saglasnosti, mišljenja i druge dokaze potrebne zakonom, biće formiran finalni izvještaj o reviziji.

Prethodno su od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine iz kompanije “Zain Property Development” tražili da im izda urbanističko-tehničke uslove za građenje vile na zemljištu u Zagoriču u blizini trafo-stanice.

Kompanija porodice Moos Al Raisi, kako je „Vijestima” ranije saopšteno iz Ministarstva finansija, kupila je zemljište u Zagoriču za 752.201 euro.

“Ugovor o kupoprodaji nepokretnosti između države Crne Gore i ‘Zain Property Developmenta’, zaključen je 11.04.2017. godine”, saopšteno je “Vijestima” iz Ministarstva finansija.

Pomenuta kompanija porodice Moos Al Raisi iz Omana namjerava da izgradi rezidencijalne vile za stanovanje, u skladu sa prostorno-planskom dokumentacijom.

Kako su „Vijesti” ranije pisale, Vlada je na sjednici održanoj 29. decembra 2016. godine, dala saglasnost za prodaju pomenutih parcela u Zagoriču.

“Postupajući po predmetnom zahtjevu, Ministarstvo finansija je u skladu sa redovnom zakonskom procedurom pokrenulo postupak prodaje nepokretnosti u svojini države Crne Gore, odnosno djelova urbanističkih parcela, te nakon dobijanja saglasnosti Vlade, objavilo javni poziv za učešće na javnom nadmetanju za prodaju nepokretnosti u svojini države Crne Gore, ukupne površine 9.696 metara kvadratnih, procijenjene vrijednosti 77,58 eura po kvadratu”, navedeno je iz Ministarstva finansija.

Porodica Moos Al Raisi je već realizovala nekoliko sličnih projekata u Omanu.

“Zain Property Development” je registrovana u avgustu 2016. godine u Podgorici, kao društvo sa ograničenom odgovornošću, sa djelatnošću razrada građevinskih projekata”.

Izvršni direktor firme, čije je sjedište u Ulici 4. jula na Tuškom putu, prema Centralnom registru privrednih subjekata je Miloš Milošević, a osnivači su članovi porodice Al Raisi sa 49 odsto uloga Moosa Mohamed Abudullah Moosa, a 51 procenat Mish ‘Al Mohamed Abudullah Moosa.