Karisma uložila 20 miliona eura za hotel u Dobroti, prvi gosti u junu

Podijeli

Allure Palazzi Kotor Bay Hotel by Karisma, u kojem će zaposlenje naći oko 100 ljudi, otvoriće vrata prvim gostima u junu ove godine, kazala je u razgovoru za Dnevne novine room division menadžer hotelske grupacije Karisma Larisa Jovanović.

Ona ističe da će u Allure Palazzi, u koji je uloženo skoro 20 miliona eura, osim smještaja u 89 modernih i udobnih soba i 10 vila, gostima biti na raspolaganju plaža, SPA centar, kao i gastronomska ponudu u tri restorana i pet barova.

“Stoga, naše goste očekuje apsolutna harmonija usluge i komfora upotpunjena jedinstvenim ambijentom kotorskog zaliva, ukazala je Jovanović.

Ranije se moglo čuti, kako su rekli tom listu iz Karisma Hotels Adriatic-a, da će se u Boki graditi stanovi za prodaju, ali se sada javnost može uvjeriti da je riječ o hotelu i to prvom sa pet zvjezdica u tom dijelu zaliva.

“Svi se vrlo lako mogu uvjeriti u to, jer se hotelski kapaciteti uveliko prodaju na sajtovima poput booking.com ili expedia.com, a na osnovu prvih pokazatelja vjerujemo da će ove godine naš hotel imati uspješnu sezonu, istakla je Jovanović, navodeći da su ponosni što će ovog ljeta imati priliku da crnogorske prirodne ljepote, kulturu i tradiciju pokažu ljudima sa svih meridijana.

Prema njenim riječima, odluke Karisminog menadžmenta donijete su u skladu sa interesima zajednice, a arhitektonska rješenja su promišljena shodno ambijentu i bogatom nasljeđu Dobrote i Kotora.

“U stalnom smo kontaktu sa Upravom za zaštitu kulturnih dobara i uz stručni nadzor i uputstva konzervatora, vjerujemo da smo napravili hotel koji će postati simbol ovog dijela crnogorske obale. Takođe, treba naglasiti i to da je za hotel, kao i za plažu dobijena građevinska dozvola, te da sve radimo u skladu sa zakonskim propisima, poručila je Jovanović.

Karisma je, kako je Jovanović kazala, otvorena za komunikaciju sa lokalnom zajednicom, te pozivaju građane da posjete Allure Palazzi hotel i uvjere se u njegovu ponudu.

“Tekovina demokratije i privilegija ljudi koji žive u takvom društvu jeste da imaju mogućnost da se okupe i tako izraze neslaganje sa nečim što nije u skladu sa njihovim stavovima. Poštujemo pravo svakog građanina da iskaže svoje mišljenje. Željeli smo da kreiramo nešto dobro. Raširenih ruku i otvorenog srca pronašli smo u ovom dijelu obale, u Dobroti, mogućnost gradnje hotela koji će biti ponos ne samo nas već i komšija u Boki”, istakla je Jovanović, dodajući da vjeruju da će Allure Palazzi biti mjesto na kojem će se spajati duh lokalne zajednice sa ambijentom i dobrim odnosima među ljudima.

Karisma Hotels Adriatic Montenegro je jedna od najbrže rastućih hotelskih grupacija u regionu, sa 27 hotela u svijetu i potpisanih ugovora sa brojnim agencijama. Kompanija je nedavno zakupila i dio imovine Ulcinjske rivijere gdje će izgraditi turistički rizort sa četiri zvjezdice.