“Suza” želi imovinu “Bjelasice Rada”

Podijeli

Firma Water Group dostavila je ponudu stečajnoj upravi Bjelasica rade za kupovinu imovine tog bjelopoljskog preduzeća i uplatila depozit u iznosu od 100 hiljada eura, potvrđeno je “Vijestima” iz nekoliko izvora.

Rok za podnošenje prijava za treći oglas za prodaju imovine Bjelasica rade istekao je juče, ponude će biti otvorene u ponedjeljak. Moguće je da do tada neka prijava stigne poštom.

Osnivači firme Water group su Miro Perović, Boris i Igor Rašković. U okviru te firme Water group posluje fabrike vode “Suza”, a Water group je dobila koncesiju za izvorište Čeoče u opštini Bijelo Polje.

Imovina Rade na drugom oglasu, krajem prošle godine, je koštala 2,1 milion eura, ili skoro pola miliona manje nego na prvom. Na trećem oglasu, krajem januara, koštala je po procijenjenoj vrijednosti od 1,72 miliona eura.

Stečaj je uveden krajem maja prošle godine, a u septembru proglašen bankrot. Stečaj je uveden za zahtjev radnika kojima većinski vlasnik ZIF Eurofond duguje 14 plata i doprinose za više od osam godina.

Na prodaju su ponuđeni objekat fabrike za flaširanje vode, površine 2,97 hiljada kvadrata, mašine, oprema i vozila, kao i cjevovod Lješnica – Fabrika, dužine oko sedam kilometara.

Prodaje se i zemljište u krugu fabrike ukupne površine 8,85 hiljada kvadrata, kao i zemljište površine 4,31 hiljadu kvadrata