Blogerka odglumila put u Diznilend da bi vam otkrila važnu istinu o Instagramu

Podijeli

Na društvenim mrežama često imamo priliku vidjeti savršene živote. Egzotična putovanja, skupi restorani, markirana odjeća, šta god vam se sviđa.

Ali, prije nego što počnete zavidjeti akterima ovih fotopriča prisjetite se da na Instagramu možete biti sve što poželite. Malo truda, malo Photoshopa i za čas možete pozdraviti pratitelje iz, na primjer, Diznilenda kao što je učinila i ova blogerka.

Karolin Strič je blogerka iz Velike Britanije koju na Instagramu prati 189 hiljada ljudi, a brendovi joj plaćaju da promoviše njihove proizvode. Ovaj put je odlučila napraviti mali eksperiment i pretvarati se da je otputovala u Diznilend.

“Sve moje fotke su pažljivo uređene i stilizovane. Sigurna sam da mnogo ljudi pogleda moj profil i osjeća se loše nakon toga. Gledajući moje fotke možete zaključiti da sve svoje vrijeme provodim putujući ili odmarajući uz knjigu i kafu”, ispričala je za portal New Statesman.

Takvo razmišljanje navelo ju je da svojim pratiteljima “proda” priču da je otputovala u Diznilend. To se, naravno, dogodilo samo na Instagramu.

Fotka “iz Diznilenda” koja je dobila više od 18 hiljada lajkova snimljena je u njenom dvorištu. Iako je vani bilo prohladno vrijeme, Kerolin je obukla ljetnu haljinu i sandale, a na glavi ima slamnati šešir. Kasnije je pomoću Photoshopa smjestila svoj lik ispred fotke Dvorca uspavane ljepotice u Diznilendu.

“Skoknula sam do Kalifornije, to je moj ludi poklon samoj sebi za rođendan. Sjutra se vraćam kući i biće kao da se ništa nije dogodilo. Neprestano sebi govorim da je jako zabavno raditi nemoguće. Život je ono što napraviš od njega”, napisala je uz fotku.

Prije toga je objavila i fotku sebe kako sjedi u krevetu uz šoljicu čaja, osim što to nije bila ona, već je pomoći Face Tunea sebi “nabavila” lice druge osobe, a njena obrada je bila tako dobra da ni njena vlastita majka nije shvatila da se ne radi o njoj. Takođe, Karolin nema 22 već 32 godine, ali bez problema se “prodala” kao deset godina mlađa.

U postu na blogu u kojem je opisala šta je učinila i objasnila da je mnogo njenih objava pažljivo uređeno i namješteno da izgledaju kao stvaran život iako se bitno razlikuju od toga.

“Na primjer, nikad ne čitam uz prozor. Koliko god predivno ti prozori izgledaju na fotkama, zbog njih je u mom stanu ledeno. Takođe, ponekad je ta šoljica koju držim u ruci prazna. Uvučem trbuh. Razmjestim stan. Photoshopom uklonim prljave mrlje sa zida”, ispričala je ona, prenosi Index.