Zakerberg izgubio skoro 5 milijardi dolara, može li mu se vjerovati nakon afere

Podijeli

Nakon što se tokom vikenda toliko govorilo o Facebooku, Cambridge Analytici i podacima o više od 50 miliona korisnika najpopularnije društvene mreže koji su navodno (ilegalno) iskorišćeni za plasiranje političkih oglasa, ponedjeljak je donio novi šok za ovu kompaniju i njenog osnivača. Ova priča koja je bacila negativno svjetlo na Facebook koji se nije potrudio zaštititi svoje korisnike odrazila se na poslovanje na berzi te je zabilježen najveći pad (skoro sedam odsto) od 2015. godine, piše Zimo.

Zbog ovog skandala vrijednost Facebooka juče je smanjena za skoro 35 milijardi dolara, a najgore je prošao osnivač kompanije i njen izvršni direktor Mark Zakerberg – on je od juče “siromašniji” za 4,9 milijardi dolara.

Pad Facebooka srušio berzu

Naravno, niko ne treba strahovati za njegovo finansijsko stanje jer je i dalje težak više od 70 milijardi dolara, a više od izgubljenih milijardi Zakerberga može brinuti reakcija javnosti te prozivanje od strane američkih i britanskih političara koji smatraju da ova kompanija nije ispunila svoju dužnost prema korisnicima i zaštitila njih i njihove privatne podatke.

Mnogi političari ovu situaciju nazivaju zabrinjavajućom, a korisnici se pitaju mogu li više vjerovati Zakerbergu i Facebooku te mogu li im povjeriti tako veliki broj privatnih i osjetljivih podataka.