Sea Dance od ovog ljeta na Buljarici

Podijeli

Peti Sea Dance festival održaće se na plaži Buljarica, saznaje Pobjeda nezvanično.

Ta lokacija izabrana je kao najbolja zamjena za Jaz, nakon višemjesečnih konsultacija budvanske lokalne uprave i organizatora Egzit festivala.

Predsjednik opštine Budva Dragan Krapović tu informaciju nije želio da potvrdi, niti da demantuje.

Prema njegovim riječima, lokalna uprava uskoro će javnost informisati o svim detaljima vezano za tu muzičku manifestaciju.

“Ne mogu ništa da kažem o tom pitanju. Tokom narednih nekoliko dana na konferenciji za novinare objavićemo detalje o tome gdje će biti održan Sea Dance”, kazao je Krapović.

Tada će, kazao je, saopštiti i precizan datum održavanja festivala.

Prvi čovjek opštine ranije je izjavio da će se umjesto sredinom jula Sea Dance održati krajem avgusta ili početkom septembra.

Sea Dance festival do sada se održavao na Jazu, ali su zbog imovinsko-pravnih problema sa vlasnicima imanja područja, organizatori i lokalna uprava odlučili da promijene lokaciju.

U decembru 2015. godine, tadašnji predsjednik opštine Srđa Popović i direktor Egzit festivala Dušan Kovačević, potpisali su ugovor o dugoročnoj saradnji o organizaciji Sea Dance-a do 2026. godine.

Ugovorom je definisano da će ulaganje u festival narednih deset godina, kada su u pitanju program i produkcija, iznositi najmanje 10.000.000 eura.

Prema tom dokumentu, opština Budva će u razvoj festivala ulagati 300.000 eura godišnje, a Turistička organizacija Budve i Nacionalna turistička organizacija doprinosiće sa po 100.000 eura.

Međutim, prošle godine Vlada je podržala tu muzičku manifestaciju sa 200.000 eura, jer je lokalna uprava zbog teške ekonomske situacije uplatila znatno manje novca od predviđenog.