ADSL paketi Crnogorskog Telekoma jeftiniji od maja: Najskuplji paket 18 eura

Podijeli

Cijene poziva iz fiksne mreže i pretplate ADSL paketa Crnogorskog Telekoma biće niže od 1. maja, odlučila je Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost EKIP.

U rješenju koje je juče donijelo ovo regulatorno tijelo, precizira se da će cijene poziva u zemlji ka drugim fiksnim mrežama biti niže za 40 odsto, ka mobilnim mrežama 10 odsto, koliko i cijene poziva ka mobilnim i fiksnim mrežama u drugoj, trećoj i četvrtoj međunarodnoj zoni.

“Na osnovu rješenja Agencije, maloprodajne cijene Telekoma biće niže za 10 odsto za sve ADSL pakete, pa će cijena mjesečne pretplata bez PDV-a iznositi od 7,98 do 18,09 eura”, navodi se u rješenju. Uz to, biće snižene veleprodajne cijene pristupu internetu za 8,1 odsto.

“Time se obezbjeđuju povoljniji uslovi da i drugi operatori pružaju uslugu pristupa internetu preko infrastrukture Telekoma” dodaju u EKIP-u, prenosi CdM.

Rješenjima su snižene cijene poziva unutar fiksne mreže za 19 odsto, kao i cijena poziva između drugih mreža mobilnih operatora za 20 odsto, što treba da utiče na smanjenje maloprodajnih cijena poziva.